top of page
  • Foto van schrijverPraktijk Daan verlies en rouw

De start van In een storm van rouw!

Lieve leden van In een storm van rouw!

Vandaag gaat de groep officieel van start en zal ik jullie meer vertellen waarom deze dag voor mij belangrijk is, mezelf voorstellen en wat precies de bedoeling is van het opzetten van deze groep.


Waar komt het idee vandaan om deze groep op te richten en wat maakte vandaag zo een belangrijke dag voor mij?

15 jaar geleden op 8 oktober 2006 verloor ik mijn moeder. Zij werd niet ouder dan 45 jaar. Ik was op dat moment 20 jaar oud. Als ik het heb over in een storm van rouw doet dit mij denken aan een die periode in mijn leven.

Een periode waarin de storm voorspelt was maar het alsnog onverwacht kwam opzetten. De hoogste weercode werd aangetikt. Ik was volledig in paniek na het overlijden van mijn moeder.

Ik weet nog dat ik dezelfde avond nadat ze was overleden thuiskwam in mijn eigen huis en alles om mij heen bekeek. Alles was nog hetzelfde en toch was alles verandert. De angst en onrust die dat bij mij veroorzaakte niet wetende wanneer dit gevoel over zou gaan. Degene waar ik zielsveel van hield was er nu niet meer. Alle clichés zijn waar. De gedachten had ik maar, kon ik maar, het lege gevoel, lachen, huilen alle emoties dwars door elkaar heen en geen touw aan vast te knopen.

Zelfs tot op de dag van vandaag kan ik enorm veel verdriet en gemis voelen. Dit gevoel kan mij nog steeds overvallen. Soms zijn het de kleine dingen die hiervoor zorgen en ook bij grote levensgebeurtenissen die voorbijkomen.

Het rouwproces, een eenzame periode ondanks de mensen om je heen. En wat was ik op zoek naar een stukje herkenning. Iemand die daarin hetzelfde had meegemaakt als ik, jong ouder verlies. Uiteindelijk vond ik een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd waarvan haar moeder ook aan dezelfde ziekte was overleden. Je gunt het niemand maar toch vond ik het fijn te weten dat er iemand was die wist wat ik doormaakte.

Nu ben ik 35 jaar oud en helaas heb ik ook 3,5 jaar geleden onverwacht afscheid moeten nemen van mijn vader. Daarin merkte ik een groot verschil in hoe ik omging met dit verlies. Ik zat in een andere levensfase. De gedachten die opspeelde ‘’nu ben ik wees’’. Een gedachten die lang door mijn hoofd spookte. Deze gedachten zorgde voor een gevoel van angst, het kind in mij was bang. Maar doordat ik nu volwassen ben merkte ik ook dat ik dit verlies op een andere manier heb ervaren.

Deze inzichten en ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ik de stap heb genomen om de opleiding tot verlies en rouwtherapeut te gaan volgen.

En nu bijna 2,5 jaar later probeer ik een lotgenoten groep op te starten wat ik vroeger zo gemist hebt. Een groep waar mensen herkenning en steun vinden in tijden van verlies.

Wie ben ik en wat is de bedoeling van het opzetten van deze groep?

Mijn naam is Danielle Meeuwsen, 35 jaar en woonachtig in Den Helder. Ik volg de opleiding tot Verlies- en rouwtherapeut aan de Sociale academie in Utrecht. Voor mijn opleiding heb ik als eindopdracht bedacht om een groep op te richten voor lotgenoten van een verlies- en rouwverwerking. Een verlies staat niet alleen in teken van een overlijden maar kan ook gaan over andere vormen van verlies, denk aan bijvoorbeeld een scheiding, verlies van een baan, verlies van gezondheid etc. Ik heb ervoor gekozen om de podcast serie’ ’In een storm van rouw’’ op te nemen waarbij ik in gesprek ga met verschillende mensen over hun verlies.

De kracht van de podcast serie is dat de gesprekken oprecht, kwetsbaar en puur zijn. De gasten vertellen openhartig over wat zij hebben verloren en hoe zij dit beleven en ervaren. Gevoelens en gedachten die ‘normaal’’ misschien niet direct aan het licht zouden komen, worden nu besproken. De luisteraars zullen daarin mogelijk hun eigen gevoel, gedachten herkennen en daardoor weten dat zij niet de enige zijn met dit gevoel of gedachten en hieruit een vorm van steun kunnen halen. De mogelijkheid die Instagram en facebook biedt is dat er bij elke aflevering de mogelijkheid is om een reactie achter te laten en op die manier herkenning en steun kan vinden in tijden van verlies.


Houdt de pagina in de gaten voor het beluisteren van de eerste aflevering! En laat vooral een reactie achter😃

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page