top of page

Volwassenen

Q67A9009-3.jpg
Verlies en rouwverwerking voor volwassenen

Rouw, wat is dat en hoe ga je daarmee om zodra je daarmee te maken krijgt? In het begin voel je je verlamd en krijg je steun van de mensen om je heen. En dan ineens wordt het stil. Maar jouw leven staat nog stil bij het verdriet en gemis. Ook jaren na het verlies kun je nog geconfronteerd worden met rouw om het verlies.

Meestal denken wij bij rouw aan het verliezen van een dierbare. Maar je kunt ook rouwen na een ander groot verlies. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

-  Verlies van gezondheid door ziekte of ongeval
-  Echtscheiding
-  Verlies van baan
-  Verlies van de hoop op een kind
-  Adoptie
-  Verhuizing

Een verlies is ingrijpend en daarom is er tijd nodig om het verlies te verwerken. Een ieder doet dat op zijn eigen manier en kan voor een ieder anders ervaren worden.
Rouwen is voor veel mensen een intense en moeilijke periode in hun leven.

Wat kan je verwachten als je je bij Praktijk Daan aanmeld?

Kennismaking

Tijdens een vrijblijvende kennismaking kun je me vertellen over jouw specifieke situatie. We kijken naar jouw vraag en/of de problemen waar je tegenaan loopt. Ik vertel iets over mijn werkwijze, zodat je kunt beslissen of ik iets voor jouw kan betekenen en of dit ook bij je past. 

Het kennismakingsgesprek vindt plaats bij Praktijk Daan die bij mij thuis gegeven wordt. Hierdoor is er een ontspannen en huiselijke sfeer aan de keukentafel. Mocht jouw voorkeur iets anders zijn, dat is geen probleem. Dan kijken wij gezamenlijke naar de mogelijkheden. Voelt het prettig bij jouw thuis? dan kom ik naar je toe, mocht je voorkeur liggen op andere locatie dan kunnen we dat bespreken.

Vervolgsessies

In de volgende sessies bespreken we naar wat voor jouw het beste past en waar jouw behoeftes en gevoel liggen. Ik volg jouw tempo, jouw inbreng, jouw verhaal.

Tijdens de begeleidingsperiode kijken we steeds of we op de goede weg zijn en stellen eventueel de begeleiding bij.

Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van diverse gesprekstechnieken, schrijf-,teken- en doe opdrachten.  Bij kinderen en jeugd zal ik op niveau passende spelvormen en creatieve  activiteiten aanbieden.Wil je meer informatie over rouwverwerking bij kinderen en jongeren? klik hier:

Rouwverwerking kinderen 6-12 jaar
Rouwverwerking jongeren 12- 18 jaar


 

 
bottom of page